Nieuws - Beperkte heropening sport

25 april 2020

 

Beperkte heropening van de sport

De Nederlandse regering heeft op 21 april de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. 

Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven. 

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. 

Hoe de verdere uitwerking er gaat uitzien ligt aan de Gemeente Neder-Betuwe. Wij als Sport- en Beweegkoepel zijn druk in overleg over de verschillende mogelijkheden, zoals tijdelijk buitensporten, hoe om te gaan met ouders/verzorgers etc etc.
Helaas heeft de gemeente nog geen uitsluitsel gegeven maar wij verwachten deze aanstaande dinsdag.

 

Buitensporten na 29 april

Jeugd:

Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden en kleedkamers blijven gesloten.

De regie bij het weer openstellen voor de jeugd ligt bij de gemeente Neder-Betuwe die daar afspraken over maakt met de clubs en sportparken. Deze georganiseerde sportactiviteiten kunnen in overleg met de gemeente ook in de openbare buitenruimte plaatsvinden, bijvoorbeeld georganiseerd en begeleid door buurtsportcoaches.

 

Volwassenen:

Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. 

 

Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft toegestaan waarbij de 1,5 meter afstand ook dan in acht moet worden genomen. Laat de groep bovendien uit niet meer dan 2 personen bestaan.

 

 

Algemene bepaling:

 

Deze beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei van dit jaar.

De horecavoorzieningen van de sportverenigingen blijven net als de rest van de horeca in Nederland nog gesloten. Ook het algemene verbod op samenkomsten blijft voorlopig gehandhaafd. Het verbod op het organiseren van vergunning plichtige evenementen wordt verlengd tot 1 september 2020.

Zodra wij uitsluitsel hebben van de gemeente houden wij u op de hoogte.