Nieuws - Geen publiek en sluiting sportkantines (Gemeente nieuws)

30 september 2020

 

Beste sportbestuurders, contactpersonen van sportverenigingen,

 

In navolging op mijn e-mail van gisteren laat ik bij deze weten dat dat de geactualiseerde Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid (https://www.crisisglz.nl/media/2944/20200929-noodverordening-29-september-2020-vrgz-gewijzigde-versie-bruiloft.pdf) is vastgesteld en in werking getreden.

 

Hierin zijn de volgende afgekondigde maatregelen vastgelegd (Artikel 2.3a en 2.3b):

 

  • Geen publiek/toeschouwers bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor de professionele als amateursport en zowel bij trainingen als wedstrijden.
  • De sportkantines (eet- en drinkgelegenheden op of bij een sportaccommodatie) blijven gesloten. Dit geldt ook voor de daarbij behorende terrassen.

 

Door premier Rutte is afgekondigd dat deze nieuwe landelijke maatregelen in elk geval voor de komende 3 weken van kracht zijn, gerekend vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur.

 

Daarnaast is het belangrijk dat we allemaal de basisregels blijven volgen:

  • Houd 1,5 meter afstand. Voor sporters geldt: houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand van elkaar. Ook in de kleedkamers.
  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u direct testen.
  • Bent u ook benauwd en/of heeft u koorts? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.
  • Vermijd te drukke plekken.
  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de ellenboog.

 

Voor meer informatie zie ook: https://www.nederbetuwe.nl/Inwoners/corona_nb/Noodverordeningen_Veiligheidsregio_Gelderland_Zuid/Noodverordening_Covid_19_per_29_september_2020en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven.

De lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport op https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen is ook bijgewerkt naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen.

 

Wij begrijpen dat de geldende maatregelen impact hebben op uw vereniging, maar rekenen erop dat u zich aan de geldende maatregelen houdt. Graag vragen wij u om ook de leden van uw vereniging op de hoogte te brengen van de aangescherpte, geldende maatregelen. Alleen met elkaar kunnen we bijdragen aan het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus!

 

Bij vragen, neem gerust contact op.

Wanneer er wijzigingen of andere ontwikkelingen zijn, brengen wij u op de hoogte via dit e-mailadres of via de Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe.