Nieuws - Sportkantines

9 oktober 2020

 

We hebben allen kennis genomen van de huidige aangescherpte maatregelen. Hierbij hoort ook bij dat de kantines gesloten blijven.

 

Dit betekent ook dat hier niet gezeten mag worden en ook geen koffie en/of thee gezet mag worden. De enige uitzondering hierop is dat wanneer er geen andere mogelijkheid is om naar sanitaire voorzieningen te gaan dan via de kantine, deze als doorgang gebruikt mag worden.

 

Als opsomming:

  • Sportkantines en bijbehorende terrassen (eet- en drinkgelegenheden en bijbehorende terrassen bij of in sport- en fitnessgelegenheden) moeten dicht blijven.
  • Sanitaire voorzieningen hoeven in het kader van de noodverordening niet gesloten te worden. Als deze alleen te bereiken zijn via de kantine, mag de kantine hiervoor wel worden gebruikt. Verder blijft de kantine dicht en wordt deze niet gebruikt, ook niet als zitgelegenheid. Bij gebruik van de sanitaire voorzieningen geldt vanaf 18 jaar dat er altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden tot elkaar. Sowieso geldt voor spelers vanaf 18 jaar dat er voor en na het sporten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar wordt genomen, ook tot de jeugd van 13 t/m 17 jaar. 
  • Eventueel kan er van de bestuurskamer, gang of buitenruimte gebruik worden gemaakt voor het zetten van koffie of koken van water voor de scheidsrechter of het maken van drinken voor de spelers in de rust. Hierbij moet dit alleen voor dit doeleinde dienen, dus bijvoorbeeld niet de uitstraling van een terras krijgen. Er mogen geen samenkomsten gefaciliteerd worden in de kantine. Na de wedstrijd mogen ook geen gezelschappen gefaciliteerd worden.